Kategorier
Huawei

Huawei avtäcker P20 och P20 Pro

Huawei har under dagen presenterat företagets nya mobiler Huawei P20 och P20 Plus. Dessa telefoner bär bägge två en design som klart och tydligt inspererats från Apple iPhone X.

Om vi börjar med Huawei P20 så har mobilen fått en 5,84 tumsskärm med Full HD+ – upplösning tillsammans med formatet 19:9. Under huven hittar vi processorn Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla kameror, en primär 20 MP-kamera och en sekundär 12 MP-kamera (bägge med bländartalet f/1.7). På framsidan sitter en ensam 24 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 3500 mAh-batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan och Android 8.1 Oreo från start.

Om vi går vidare med P20 Pro så har mobilen fått en något större 6,1 tumsskärm (fortfarande med samma upplösning och format, däremot med en AMOLED-panel). På baksidan hittar vi tre kameror (40 MP + 20 MP + 8 MP) där den tredje kameran kommer kunna ge mobilen tre gånger optisk zoom. På framsidan sitter liksom i P20 en ensam 24 MP-kamera. P20 Pro har också fått ett något större 4000 mAh-batteri.

Resterande specifikationer är desamma som i P20. Priset för P20 är 6590 kronor (säljstart 28e mars) medans P20 Pro kommer kosta 8590 med säljstart 16e april.

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera