Kategorier
Huawei

Uppgift: Huawei Kirin 980 har redan börjat tillverkas

Huawei lanserade nyligen flaggskeppen P20 och P20 Pro. Två telefoner från den kinesiska tillverkaren som använder chipp från förra årets Mate-upplaga (alltså Mate 10 Pro). Det ser däremot ut som att Huawei redan börjat arbeta på en uppföljare till Kirin 970-chippet. Kirin 980 kan göra debut inom kort! 

Enligt en källa började Huawei jobba med det nya flaggskeppschippet Kirin 980 redan under första kvartalet. Huawei stoltserade med att säga att Kirin 970 var ett av världens första mobilchipp med tio kärnor. Detta är något Huawei antagligen kommer spinna vidare på med Kirin 980, en processor som ser ut att göra debut med Huawei Mate 20 Pro.

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera