Kategorier
Xiaomi

Xiaomi presenterar gamingmobilen Blackshark

Kinesiska Xiaomi har under fredagen visat upp spelmobilen Xiaomi Blackshark. Telefonen har bland annat fått ett kylningssystem som ska göra enheten bra mycket svalare än konkurrenternas mobiler. Dessutom har mobilen fått en riktigt kraftfull prestanda. 

Telefonen har fått en 5,99 tumsskärm med Full HD+ – upplösning tillsammans med formatet 18:9 (samt en LCD-panel). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 845 med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. På baksidan sitter två kameror, en med megapixelantalet 12 MP (f/1.75) och en sekundär lins med megapixelantalet 20 megapixel (f/1.75). På framsidan sitter en 20 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett kraftfullt 4000 mAh-batteri, stereohögtalare, en fingeravtrycksläsare (placerad på framsidan) och Android 8.0 Oreo från start. Det som får Xiaomi Blackshark att sticka ut från konkurrenterna är att telefonen utrustats med vattenkylning.

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera