Kategorier
Huawei

Huawei ska konkurrera ut Googles smarta kameramjukvara

Trots att Google Pixel 2 endast har en kamera på baksidan tar telefonen riktigt bra foton och har blivit hyllad över sin suveräna bakre kamera världen över. I Googles fall handlar det om att tillverkaren optimerat mjukvaran riktigt väl sett till kamerahårdvaran. Kan Huawei utmana?  

Enligt nya uppgifter håller Huawei på att utveckla en kameramjukvara som ska göra debut i företagets kommande smartphone Huawei Honor 10. Företaget har sedan en tid tillbaka haft en funktion som känner av vilket motiv du ska fota och anpassat kamerainställningarna efter detta. Nu ser det ut som att Huawei kommer förbättra denna funktion ytterligare.

När man tar ett kort med Honor 10 så kommer telefonen (i hemlighet) ta ett gäng bilder för att sedan kombinera ihop den bästa bilden sett till det motiv du fotade. Med största sannolikhet kommer kameran vara huvudfokus även i Honor 10.

På den högra bilden är den nya funktionen aktiverad.

Källa: XDA

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera