Kategorier
HMD Global Nokia

Nokia 9 kan visas upp 27 april

För en tid sedan la jag ut en bild på HMD:s kommande flaggskepp Nokia 9. Nu kan HMD har råkat avslöja när företaget kommer hålla ett event där man med största sannolikhet kommer presentera den nya supermobilen Nokia 9, och det är inte långt bort innan tillverkaren förväntas presentera Nokia 9. 

Nokia 9 förväntas bli företagets nya flaggskeppsmobil. Telefonen sägs få en 6,01 tumsskärm med Quad HD-upplösning (i formatet 18:9). Panelen sägs vara av OLED-typ. Under huven ser det ut som att telefonen kommer vara utrustad med processorn Snapdragon 845 med 8 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. Precis som Huawei P20 Pro ser det ut som att Nokia 9 kommer få tre kameror på baksidan, en primär 40 MP-kamera och dubbla sekundära 20 MP-kameror. På framsidan sitter en ensam 21 MP-kamera.

övrigt kommer mobilen få ett 3900 mAh-batteri, trådlös laddning, en fingeravtrycksläsare placerad i displayen och naturligtvis Android One (version 8.1) från start. Jag misstänker att Nokia 9 inte kommer att lanseras i Europa det här datumet, utan att telefonen lanseras i Kina då.

Källa

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera