Kategorier
Okategoriserad OnePlus

Undersökning: kommer du köpa en mobil från OnePlus även om tillverkaren höjer priset drastiskt?

För varje ny modell som OnePlus släppt har priset höjts. Det ser inte heller ut att bli något undantag i och med lanseringen av OnePlus 6. Den senaste utgåvan ser ut att bli den dyraste telefonen OnePlus någonsin släppt. 

Priset på nya smartphones har bara höjts och höjts. Ursprungspriset för en Samsung Galaxy S8 var 7990 kronor. Uppföljaren Galaxy S9 fick prislappen 8890 kronor. Det är nästan en höjning med 1000 kronor. För vadå kan man fråga sig? I mångt och mycket en uppgraderad kamera och en uppgraderad processor. Enligt mig är det i alla fall inte värt att uppgradera från Galaxy S8 till Galaxy S9. Det är en sak som däremot sticker ut med Samsung: tillverkaren har alltid satt höga priser på sina produkter.

En tillverkare som alltid pressat priset på sina produkter är OnePlus. I takt med att flera tillverkare höjt priset på sina produkter har OnePlus följt efter och höjt priset på sina produkter. OnePlus 6 kommer komma i tre varianter, 64, 128 och 256 GB. Varianten med 64 GB minne kommer antagligen kosta 5590 kronor medans varianten med 128 GB inbyggt minne antagligen kan bli din för 6590 kronor. Den nya varianten med 256 GB minne misstänker jag däremot kommer gå loss på 7590 kronor. Det är en hel del pengar för en OnePlus.

Huawei är en tillverkare som prissatt sina nyaste mobiler i P20-serien på ett vettigt vis. För drygt 6495 kronor kan man gå och köpa en Huawei P20. Den här mobilen erbjuder troligtvis bättre kamera än OnePlus 6. Däremot tror jag att Huawei P20 har en mycket slöare mjukvara än just OnePlus 6.

Med det här sagt hoppas jag att OnePlus inte tar sig vatten över huvudet genom att ta för mycket betalt för OnePlus 6. På pappret ser det ut som att OnePlus 6 kommer bli en riktigt prisvärd mobil. Men för att kunderna ska välja OnePlus före konkurrenternas mobiler krävs det att priset är pressat.

Om det nu visar sig att OnePlus 6 kommer bli en dyr premiumlur, kommer du i sådana fall köpa den?

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera