Kategorier
Samsung

Källa släpper specifikationer på Galaxy Note 9: 4000 mAh-batteri och fingeravtrycksläsare under displayen

Enligt källor kommer Samsung presentera Galaxy Note 9 redan i juni. Anledningen till att företaget valt att tidigarelägga eventet är oklart, men kanske är det för att Apple förväntas visa upp ett gäng nya iPhones? 

Efter batteriskandalen med Samsung Galaxy Note 7 har Samsung testat och testat en ny, säkrare teknik som innebär att de batterier som företaget sätter i dagens smartphones inte ska riskera att expandera för att sedan explodera. Samsung Galaxy Note 7 hade ett batteri på 3500 mAh. Uppföljaren Galaxy Note 8 har å andra sidan utrustats med ett något mindre 3300 mAh-batteri, allt för att Samsung ska garantera din säkerhet före en eventuell smäll.

Nu ser det däremot ut som att mycket specifikationer läckt ut för Samsung Galaxy Note 9. Enligt källan  kommer mobilen få en 6,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning (SUPER AMOLED) i formatet 18:9. Under huven kommer processorn Snapdragon 845 sitta, antingen med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne eller med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan ser det ut som att mobilen kommer få dubbla 12 MP-kameror med bländartalen f/1.5.

Källan säger att Galaxy Note 9 kommer få en fingeravtrycksläsare placerad under displayen, något vi sett indikationer på tidigare. Som jag redan nämnt i artikeln har Samsung fegat lite på batteriet i Galaxy Note 8. Note 9 sägs däremot få ett väl tilltaget batteri på hela 4000 mAh. Förhoppningsvis kan det ge en riktigt bra batteritid. Telefonen kommer förhoppningsvis med Android 8.1 Oreo förinstallerat och är förberedd för trådlös Qi-laddning.

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera