Kategorier
LG

LG kommer fortsätta att satsa på OLED-paneler i kommande V-modeller

Många tech-intresserade är säkerligen besvikna över LG:s beslut att utrusta LG G7 ThinQ med en LCD-panel. Jag måste säga att jag tillhör den skaran då jag, liksom flera andra, tycker det är dåligt av LG att inte utrusta G7 ThinQ med detta eftersom att typ alla konkurrenter använder sig av OLED-paneler.

LG har aldrig använt en OLED-panel i någon telefon från G-serien. Nu verkar det som att LG bekräftat att företaget inte heller kommer utrusta någon framtida telefon i G-serien med en OLED-panel. Tillverkaren planerar att istället att fortsätta sin satsning på att utrusta telefonerna i V-serien med OLED-paneler. LG brukar lansera sina telefoner ur V-serien på höstkanten. Samsung brukar lansera två flaggskeppsmodeller per år, en ur Galaxy S-serien och en ur Galaxy Note-serien. På senare år har Galaxy S-modellerna krupit allt närmare Note-serien när det kommer till specifikationer.

LG verkar å andra sidan ha en tydlig tråd: V-serien ska vara serien utan kompromisser. G-serien har däremot lite skavanker. Senaste telefonen från LG, G7 ThinQ, lanserades till exempel med en LCD-panel, något som inte är särskilt ”modernt” för en flaggskeppsmobil år 2018. Batteritiden är också en sak som lär vara bristfällig i G7 ThinQ med tanke på att telefonen ”endast” fått ett 3000 mAh-batteri som ska driva en 6,1 tumsskärm med upplösningen 3120 x 1440 pixlar.

Källa

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera