Kategorier
ASUS

ASUS presenterar den mest kraftfulla Android Go-mobilen hittills: Zenfone Live L1

Googles Lite-variant av Android, Android Go, är ett gränssnitt som sitter i fler och fler budgetmobiler på marknaden. Den senaste Android Go-mobilen heter Zenfone Live A1 och kommer från ASUS.

ASUS Zenfone Live L1 erbjuder en 5,5 tumsskärm med formatet 18:9, något ASUS kallar för ”Full View Display”. Skärmen har fått upplösningen 720 x 1440 pixlar (HD+ – upplösning) tillsammans med en LCD/IPS-panel. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 425 med 1 GB RAM och 16 GB ROM (inbyggt minne). På baksidan sitter en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 5 MP-kamera.

ASUS Zenfone Live A1 är en av få Androidmobiler som saknar en fingeravtrycksläsare. Hur ska man låsa upp mobilen på ett smidigt sätt om den saknar en fingeravtrycksläsare? ASUS har byggt in ansiktesigenkänning som upplåsningsmetod för den här mobilen. Utöver det har telefonen fått ett 3300 mAh-batteri, något som innebär att telefonen förhoppningsvis kommer få en mycket god batteritid (och kanske till och med kan agera powerbank till andra mobiler?). Telefonen levereras med Android 8.1 Oreo från start i färgerna svart, vitt och rosa.

Det är oklart hur var och när telefonen kommer bli tillgänglig. Jag tror däremot inte att Zenfone Live L1 kommer släppas på den svenska marknaden på ett bra tag. Men det återstår däremot att se!

Källa

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera