Kategorier
Wear OS

Google gör Wear OS smartare

För ett tag sedan bytte Google namn på sin smartwatch-plattform för Android till Wear OS. Men det är inte förens nu Google har börjat implementera förbättringar i systemet.

Google har sedan början av Android Wear haft en röstassistent som man kunnat ställa frågor till. Den här röstassistenten har dock bara kunnat svara på dina frågor i textform.

Under morgonen har Google avslöjat att Wear OS kommer få en inbyggd röstassistent som ska kunna svara på dina frågor i talande form. Det finns vissa smarta klockor som är förberedda för funktionen, där bland annat Huawei Watch 2 ingår. Det här betyder antagligen att de flesta smarta klockorna som släpps i framtiden kommer att vara utrustade med en högtalare på baksidan.

Jag personligen kör en Samsung Gear S3 Frontier och den har ju en röstassistent som snackar. Jag måste säga att det inte känns superbekvämt att prata med klockan, vilket jag inte heller tror att det kommer göra med en Android OS-klocka. Men det återstår att se!

Källa

Kommentera