Kategorier
Xiaomi

Xiaomi Redmi S2 visas upp nästa vecka

Jag har vid flertalet tillfällen skrivit om en telefon från Xiaomi vid namn Redmi S2. Nu har företaget bekräftat när man kommer visa upp mobilen för allmänheten. En lansering som kommer ske under nästa vecka. Telefonen kommer presenteras i staden Nanjing i Kina. 

Xiaomi är en tillverkare som nu för tiden släpper nya telefoner var och varannan vecka. Det var inte alls länge sedan företaget presenterade mellanklassaren Xiaomi Mi 6X. Det ser däremot ut som att företaget kommer presentera en ny mobil vid namn Xiaomi Redmi S2 redan nästa vecka. Enligt tidigare uppgifter handlar det om en ren budgetmobil med formatet 18:9. Enligt tidigare källor kommer Xiaomi Redmi 2S få en 5,99 tumsskärm med upplösningen 720 x 1440 pixlar (HD+ – upplösning). Under huven har telefonen utrustats med chippet Snapdragon 625 med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På bilden nedan kan vi se att telefonen kommer få dubbla kameror. Den primära kameran har antagligen upplösningen 13 megapixel medans den sekundära kameran antagligen kommer få upplösningen 5 megapixel.

De kinesiska mobiltillverkarna är mycket för att stoppa in bra selfiekameror i smartphones. Xiaomi Redmi 2S är inget undantag. Det ser ut som att telefonen kommer få en främre 16 MP-kamera, vilket är ett högt megapixelantal med tanke på att Redmi 2S kommer vara en mobil i budgetsegmentet. Enligt uppgifter kommer Xiaomi begära 175 dollar för telefonen, något som motsvarar 1546 svenska kronor just nu.

Källa

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera