Kategorier
Samsung

Samsung planerar att släppa en lite-variant av Galaxy S8

Samsung har sedan Galaxy S5 inte släppt någon minimodell av något flaggskepp som företaget släppt på senare år. Det ser inte heller ut att bli fallet för årets Galaxy S9. Det ser nämligen ut som att Samsung kommer göra något som i alla fall jag tycker är konstigt.

Det ser ut som att Samsung kommer släppa en budgetvariant av fjolårets flaggskepp Samsung Galaxy S8. Det rör sig alltså inte om någon budgetvariant av årets flaggskepp Galaxy S9. Enligt källan kommer Galaxy S8 Lite få samma utsida som Galaxy S8, något som bland annat inkluderar en 5,8 tumsskärm i formatet 18:9. Galaxy S8 Lite kommer däremot få en Full HD+ – upplöst display (att jämföra med Galaxy S8 som har en Quad HD-upplöst display).

Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 16 MP-kamera medans framsidan pryds av en 8 MP-kamera. I övrigt kommer telefonen få ett 3000 mAh-batteri, en fingeravtrycksläsare (ja, den sitter på samma ställe som den gjorde på Galaxy S8) och Android 8.0 Oreo från start. Den här modellen är antagligen framtagen för många länder i Asien, men det är inte omöjligt att den hittar till Sverige i framtiden.

Källa

Kommentera