Kategorier
Google

Google anmanar Apple – hit eller diss?

Ikväll har Google presenterat sina nyheter. Bland annat skrev jag om att företaget förbättrat sin röstassistent. Utöver det har man även kommit ut med en hel del nytt som berör nästa stora Androiduppdatering, Android P. 

Precis som Apple har Google valt att ta bort navigeringsknapparna i Android P. Det innebär att man navigerar runt i systemet med hjälp av svepgester. För att komma hem sveper man nerifrån och upp (på mitten). Google har däremot behållit en knapp för att gå tillbaka och för att öppna multitasking-menyn.

Telefoner med Project Treble kan reda nu testa Android P. Detta inkluderar Xperia XZ2, XZ2 Compact, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Vivo X21. En telefon som också kommer stödja Android P direkt från start är OnePlus 6, en telefon som lanseras nästa onsdag.

Jag gillar svepgesterna i både i iPhone X och OnePlus 6. Nu undrar jag om ni tror att Google hoppat på rätt SL-tåg eller om företaget hoppat på fel SL-tåg? Ordet är fritt!

 

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera