Kategorier
Google

Google kommer tvinga tillverkarna att skicka ut säkerhetsuppdateringar månadsvis i framtiden

Sedan en tid tillbaka har Sony varit duktiga på att skicka ut säkerhetsuppdateringar månadsvis. Det är det långt ifrån alla tillverkare som varit. Nu har Google meddelat att man kommer sätta hårdare krav på Androidtillverkarna. 

Google har under kvällen avslöjat att tillverkaren planerar att säga till samtliga Androidtillverkare att de måste skicka ut säkerhetsuppdateringar till sina mobiler varje månad. HTC och Samsung är två exempel på tillverkare som inte verkar ta dessa säkerhetsuppdateringar på allvar, men nu kommer de få lov att göra det.

Google går inte in på vad som kan hända om tillverkarna inte skickar ut säkerhetsuppdateringar i framtiden, men jag misstänker att det finns en risk att tillverkarna kan förlora sin Android-licens.

Källa: XDA

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera