Kategorier
LG

LG G7 ThinQ får officiellt pris i Sverige – LG floppar på nytt

Under fredagen var mina branschkollegor från Mobil.se på ett Sverige-event för LG:s nya flaggskepp G7 ThinQ. På eventet avslöjade LG både vad mobilen kommer kosta och när den kommer släppas, och det var en sak som i alla fall gjorde mig smått upprörd! 

Det har meddelas att LG G7 ThinQ kommer att släppas 8 juni till det rekommenderade priset 8490 kronor. Precis som många av er läsare varit inne på tidigare behövs det att LG håller samma prisnivå som ASUS och OnePlus gjort med sina flaggskepp för att det inte ska bli samma plattfall som det blivit med tidigare modeller. LG G7 ThinQ kommer kosta lika mycket som Huawei P20 Pro, men kommer inte alls upp i samma nivå som Huaweis kameramonster. Jag tycker det är pinsamt att LG tar så pass mycket för ett ”flaggskepp” med en LCD-panel. Ett flaggskepp ska idag ha en OLED-panel och om den inte har det ska den kosta betydligt mindre än 8490 kronor, så är det bara.

LG förstör för sig själva genom att börja ta så mycket för en ny telefon. Att de sänker telefonens pris allt eftersom kommer att ge effekt på en väldigt liten skara kunder. LG har inte ett lika starkt varumärke som Apple och Samsung och det är något de måste inse. Nej LG, ni måste göra en förändring, och det NU!

Läs även: Febers första intryck av mobilen

 

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera