Kategorier
Samsung

Kommer Samsung byta ut Tizen OS mot Wear OS?

För en tid sedan rapporterade jag om att Samsung lämnat in en patentansökan om att döpa sina kommande smarta klockor till Galaxy Gear. Det kan nu också bli en OS-förändring. 

Enligt uppgifter håller Samsung just nu på att utveckla en smartklocka som kör Wear OS som system istället för Tizen OS, systemet företaget använder i sina nuvarande smarta klockor. Vad skulle det innebära om Samsung valde bort Tizen OS för Wear OS? Framförallt skulle det innebära att flera appar skulle bli tillgängliga till Samsungs klockor.

Om det nu är så att Galaxy Gear 4 (eller vad den kan komma att kallas) kör Wear OS så hoppas jag innerligt att Samsung fortfarande kommer ha kvar den roterande ramen och att den är till lika stor nytta i Wear OS, annars ser jag i alla fall ingen anledning till att Samsung ska byta operativsystem.

 

 

 

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera