Kategorier
HMD Global

HMD presenterar Nokia 2.1, 3.1 och 5.1

Under dagen har HMD Global hållit ett event i Ryssland där företaget visat upp de nya budget- och mellanklassmobilerna Nokia 2.1, 3.1 och 5.1. Häng med här för att få reda på allt kring HMD:s nya trio! 

Om vi börjar med Nokia 2.1 så har mobilen fått en 5,5 tumsskärm med HD – upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 425 med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 8 MP-kamera medans vi på framsidan hittar en ensam 5 MP-kamera.

I övrigt har telefonen fått ett massivt 4000 mAh-batteri, främre stereohögtalare och Android Go (baserat på Oreo) från start.

Om vi går över till Nokia 3.1 så har mobilen fått en 5,2 tumsskärm tillsammans med HD+ – upplösning i formatet 18:9. Under huven hittar vi ett chipp från MediaTek, nämligen MediaTek MT6750 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 8 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått Android 8.0 Oreo från start.

Nokia 5.1 är ”flaggskeppet” av de telefoner HMD presenterade under kvällen. Den här telefonen erbjuder en 5,5 tumsskärm med Full HD+ – upplösning i formatet 18:9. Under huven hittar vi återigen ett chipp från MediaTek, den här gången i form av Helio P18 med antingen 2/16 eller 3/32 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en ensam 16 MP-kamera medans framsidan pryds av en 8 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 2970 mAh-batteri (som laddas via MicroUSB), en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android Oreo direkt från start. Det är oklart om dessa tre mobiler kommer till Sverige, men jag misstänker att de kommer hitta hit vid ett senare skede.

Källa: PhoneArena

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Kommentera